BAŞKAN SEYFİ DİNGİL’DEN 21 MART DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

20170320down1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil mesajında Down Sendromunun genetik bir farklılık olduğunu belirtti. İskenderun Belediyesi’nin Down Sendromlu çocuklara karşı duyarlı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil mesajında şunları kaydetti: “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Bölgede ilk defa oluşturduğumuz Down Cafe projesi ile İskenderun'daki engelli vatandaşlarımızı hayata bağlayacak olan bir projeyi hayata geçirdik.

Eve hapsolmuş engelli vatandaşlarımızı hayata tutunduracak, daha farklı ve özel bir yaşam sürmelerine yol açacak Down Cafe projemiz ile çocuklarımız rehabilite ediliyor, eğitim alıyor, sosyalleşiyor. Düzenlediğimiz projelerle onların sosyal hayata katılmalarını sağlıyoruz.

Engelli insanlarımızı ne kadar mutlu edersek, onları hayata tutunması için ne kadar çabalarsak, bizler de o denli huzurlu oluruz. Bu vesile ile 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Gününü kutluyor, İskenderun’da yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.”