İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL:KISA FİLM FESTİVALİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

20180831film1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’da kısa film festivalinin düzenleneceğini belirtti.Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı açıklamada 5. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet kısa film festivalinin halk galasının İskenderun’da yapılacağını belirtti.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Düzenlenen kısa film festivaline tüm halkı davet eden Başkan Seyfi Dingil,”Kısa film festivali 2 Eylül Pazar günü İskenderun Anıt alanda saat 20.00’de başlıyor. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile düzenlenecek festivalde, Anadolu’dan dünyaya mal olmuş 7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 adet kısa filmin gösterimi gerçekleşecek. Defile ile başlayacak gecenin devamında 3 tanesi Hatay’da çekilen 7 kısa filmin gösterimi gerçekleşecek “dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başkan Seyfi Dingil, “İskenderun’da ilk kez düzenlenecek olan bu kısa film festivalinin amacına çok yakışan birliğin, beraberliğin kardeşliğin şehri olan İskenderun’da düzenlenmesi çok güzel bir duygu. Bu festivalin düzenlenmesinde Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli’ye, İskenderun Ticaret ve sanayi odasına, diğer kamu kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüm bölge halkını kısa film festivaline davet ediyorum “şeklinde konuştu.