BAŞKAN FATİH TOSYALI’DAN SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINA ZİYARET

20190710sahil1İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Komutanlığının sahil ve karasularımızı koruma ve güvenliğini sağlamada önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile birlikte İskenderun'da yeni göreve başlayan Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

HAYIRLI OLSUN

Yeni görevlerinde SG Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek'e başarılar dileyen Başkan Fatih Tosyalı,” Güvenlik güçlerimiz havada, karada ve denizde ülkemizin güvenliği konusunda var gücüyle çalışmaktadır. İskenderun, körfeze adını vermiş önemli bir sahil kentidir. İskenderun deniz ticareti, limanları ve ortadoğu'ya yakınlığı ile stratejik bir öneme sahiptir. Bu anlamda sizlere önemli görevler düşüyor. Bizler her zaman vatanı, milleti, bayrağı için görev yapan güvenlik güçlerimizin yanındayız. Belediye olarak her zaman diyalog halinde olmayı sürdüreceğiz" dedi.

24 SAAT GÖREV BAŞINDAYIZ

Sahil Güvenlik Grup Komutan SG Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek ise İskenderun gibi güzel bir kentte görev yapmaktan dolayı memnun olduğunu ifade ederek, "Sahil Güvenlik Komutanlığının misyonu, deniz yetki alanlarında ulusal ve uluslararası hukuku etkin kılmak, can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bizlerin görevi sahil ve karasularımızı korumak, güvenliğini sağlamak, denizlerimizde can ve mal emniyetini sağlamak, deniz seyir yardımcılarının çalışma durumlarını izlemek, görülen aksaklıkları ilgili makamlara iletmek ve deniz yolu ile yapılan her türlü kaçakçılık eylemine engel olmaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve komutanlar Sahil Güvenlik Botuyla İskenderun körfezi açıklarında devriye turu atarak incelemelerde bulundular.