MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI'NA DESTEK

20200403milliİskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 maaşını bağışlayarak destek oldu. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yaptığı açıklamada, ülke olarak yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele edilen şu zorlu süreçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldığını hatırlattı.

DAHA TEMİZ İSKENDERUN İÇİN HERKESE GÖREVLER DÜŞÜYOR

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı," Yaşadığımız kent hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir İskenderun için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz."dedi. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,yaptığı açıklamada daha temiz çevre, daha temiz İskenderun için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.Temiz bir çevre konusunda her vatandaşımıza büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Fatih Tosyalı,şunları kaydetti:

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İLE İLGİLİ MUHTARLARA BİLGİ VERDİ

20200330korona1İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ilçede görev yapan muhtarlar ile video konferans yolu ile görüşerek Korona virüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri mahallelerde muhtarlıkları ,parkları,açık alanları ,sokak ve caddeleri periyodik bir şekilde dezenfekte ediyor. Yapılmakta olan çalışmalar ile ilgili ve süreç hakkında muhtarlarla değerlendirmelerde buluanan Başkan Fatih Tosyalı," Durmadan, yorulmadan, mahallerimizde Dezenfeksiyon çalışmalarımız sürüyor. Modern Evler Mahallesi Muhtarımız Mehmet Mustafa Gözüküçük, Yunus Emre Muhtarımız Ahmet Mücahitoğlu ve Sakarya Mahallesi Muhtarımız Mustafa Tuzluoğlu ile video konferans yolu ile görüşerek dezenfeksiyon çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunduk.Çalışmalarımız hız kesmeden kent genelinde devam edecek."dedi.

MAHALLELERDE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPILIYOR

20200330mahalle1İskenderun Belediyesi koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğ ekipleri  vatandaşların sağlığını korumak adına dezenfekte çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor . Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda gerçekleştirilen dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında ekipler akşamlarıda caddelerde dezenfeksiyon çalışması yapıyorlar.

ÇÖP KONTEYNERLERİ PERİYODİK DEZENFEKTE EDİLİYOR

20200330ilac1Koronavirüs ile mücadele kapsamında etkin bir çalışma yürüten İskenderun Belediyesi, ilçede bulunan bütün çöp konteynerlerini dezenfeksiyon işlemlerini sürdürüyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehrin dört bir yanında dezenfekte çalışmaları sürürken bir yandan da çöp konteyneleri dezenfekte ediliyor. Daha önce ilçe genelinde belirli periyotlar çerçevesinde devam eden dezenfekte işlemleri salgına karşı önleyici tedbir olarak iki katına çıkarıldı. İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalar kapsamında çöp konteynerleri çöplerin alınmasının ardından önce konteyner yıkama makinesi ile yıkanıyor, daha sonra da dezenfekte ediliyor.

İSKENDERUN ZABITASINDAN SAHİLDE ANONSLU UYARI

20200330anonsİskenderun Belediyesi ,Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler kapsamında denetimlerini arttırdı. Sağlık Bakanlığı halkı tedbirli olmaya davet ederken, İçişleri Bakanlığı 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmasına kısıtlama getirilmişti.

İSKENDERUN BELEDİYESİ ZABITASINDAN PAZAR YERLERİNDE KORONAVİRÜS UYARISI

20200330zabita1İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında gerçekleştirdiği denetim ve kontrollerde, semt pazarlarında faaliyet gösteren esnafa ve pazara gelen vatandaşa uyulması gereken hijyen kuralları hakkında bilgilendirme yapıyor. Zabıta Müdürlüğü Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamındaki denetim ve kontrollerini titizlikle sürdürüyor.

-İSKENDERUN BELEDİYESİ “VEFA DESTEK GRUBU” YANINIZDA

20200326vefa1İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için Vefa Destek Grubu oluşturulduğunu belirterek, "65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan, yardıma muhtaç olan ve yalnız yaşayan hemşerilerimize bir telefon kadar yakınız “dedi. İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara "Sokağa çıkma sınırlaması" getirilmesi sonrasında yayınlanan genelge doğrultusunda 81 ilde 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturuldu.

İSKENDERUN BELEDİYESİ ZABITASI HİJYEN VE “FAHİŞ FİYAT “DENETİMLERİNİ ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYOR

İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe merkezinde yapmış oldukları denetimlerde hijyen uyarısında bulundu. İskenderun Belediyesi, küresel bir tehdit haline gelen korona virüsü salgını nedeniyle temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyatlardan haksız kazanç elde edilmemesi ve vatandaşların mağdur olmaması, ayrıca işyerlerinde hijyen kuralları için sıkı denetimlerini sürdürüyor.