İSKENDERUN’DA 15 TEMMUZ DESTANI ANI DEFTERİ OLUŞTURULDU

20180715defter1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, halkımızın 15 Temmuz’la ile ilgili duydu ve düşüncelerini yazmaları amacıyla İskenderun anıt alanında 15 Temmuz destanı Anı Defteri oluşturduklarını belirtti. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ile birlikte 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde oluşturulan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. İsteyen bütün vatandaşların anıt alanında oluşturulan anı defterine duydu ve düşüncelerini yazdığını kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve isteyen bütün vatandaşlarımız 15 Temmuz Darbe girişimi ile yaşadıkları anıları bu deftere yazdılar. Sonrasında ise bu defter kitap haline getirilecek.15 Temmuz ülkemiz için kara bir gün, lekeli bir gün ve aynı zamanda da halkımızın demokrasiye, ülkesine milletine canı pahasına sahip çıktığı bir gündür” dedi.

İSKENDERUN BELEDİYESİ VATANDAŞLARA ÇEŞİTLİ İKRAMLARDA BULUNDU

20180715ikram1İskenderun Belediyesi, Anıt alanında 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen anma programına katılan vatandaşlara su, lokum, çay çorba, simit ve dondurma ikramlarda bulundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri, Anıt alanında binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.Gece geç saatlere kadar devam eden anma programında İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, etkinliğe katılan vatandaşlarla bir araya geldi.Belediye Başkanı Seyfi Dingil,15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak adına faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇLARINDAN 15 TEMMUZ KONVOYU

20180715konvoy1İskenderun Belediyesi bünyesinde oluşturulan araç filosu bu kez ülkenin birlik, beraberlik ve huzuru için yola çıktı. Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ikini yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, İskenderun Belediyesine ait kamyon, otobüs ve iş makinelerinden oluşan araçlar şehir turu attı.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri kapsamında, İskenderun Belediyesi tarafından organize edilen konvoya sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

İSKENDERUN’DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI

20180715demokrasi1İskenderun’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğinde bir araya gelen binlerce vatandaş Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ) lanetledi.Anıt alanında düzenlenen anma programına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Dz.Kur.Alb.Aykar TEKİN,İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ahmet Çelikkol, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, STK’ların yanı sıra binlerce vatandaşlar katıldı.