KAVAKLIOLUK’A TAZİYE EVİ VE MUHTARLIK YAPILIYOR

20171017kavak1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kavaklıoluk mahallesine taziye evi ve muhtarlık binasının yapılmakta olduğunu belirtti. İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Kavaklıoluk’ta taziye evi ve muhtarlık evi yapımı çalışmalarına devam ediyor. Muhtarların istek ve talepleri doğrultusunda belirlenen alanlarda muhtarlık evlerinin yapıldığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Kavaklıoluk mahallemize yakışır bir muhtarlık evi yapıyoruz. Ayrım yapmadan her mahalleye eşit hizmeti götürme gayreti içindeyiz. Muhtarlarımıza çok büyük önem vermekteyiz, onlar bizim gözümüz, kulağımız. Sorunları, istekleri en iyi bilen onlardır. Belediye olarak muhtarlarımıza elimizden gelen desteği sağılıyoruz. Muhtarlık evleri ile muhtarlarımız daha rahat daha kaliteli hizmet vermekteler ” şeklinde konuştu.

YILDIRIM TEPE’YE ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS YAPILIYOR

20171017tepe1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Yıldırım Tepe’ye çok amaçlı sosyal tesis yapımı için çalışmaların başladığını belirtti. İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Başkan Seyfi Dingil’in talimatları doğrultusunda Yıldırım Tepe mahallesindeki muhtarlık binasının yanındaki araziye tüm bölgeye hitap edecek şekilde çok amaçlı yapılacak olan sosyal tesis için çalışmalara başladı.

BAŞKAN SEYFİ DİNGİL HALK GÜNLERİNDE VATANDAŞLARIN SORUNLARI TEK TEK DİNLİYOR

20171017halk1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, vatandaşların sorunlarını tek tek dinliyor. Sosyal belediyecilik alanında örnek bir uygulama olan Halk Günlerinde vatandaşlar İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile makamında randevu almadan bire bir görüşüyor. Her Salı belediyeye gelen vatandaşlar personel tarafından güler yüz ve ilgile karşılanıyor kendilerine çeşitli ikramlar yapılıyor.

BALKAN ŞAMPİYONU SPORCUDAN BAŞKAN SEYFİ DİNGİL’E ZİYARET

20171017sampiyon1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Tekirdağ’da düzenlenen 50. Balkan Optimist Yelken Şampiyonası Optimist kızlar sınıfında Balkan şampiyonu olan İskenderun Yelken Kulübü sporcusu Firdevs Yeğin, Antrenör Gökhan Durkal ve Kulüp Başkanı Meriç Özkaya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler.

İSKENDERUN BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KALDIRIMLARA PARK EDEN ARAÇLARA İŞLEM YAPIYOR

20171016engelli1İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düzenli olarak yaptıkları denetimlerde, araçlarını yayalara ayrılmış yollara ve engelli geçitleri üzerine park eden sürücülere geçit vermiyor.Yapılan tüm uyarılara rağmen yasak olan yerlere park edilen araçlara, Kabahatler Kanunu çerçevesinde kaldırım işgali yapan araçlara idari işlemlerin yapıldığı belirtildi.

METRUK BİNALARIN YIKIMLARI DEVAM EDİYOR

20171016yikim1İskenderun Belediyesi, kent genelinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına devam ediyor.İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı ekipler bu kapsamda, Piri Reis Mahallesinde vatandaşların şikâyetlerini  doğrultusunda ve yasal zemin çerçevesinde metruk bir binanın daha yıkım çalışmalarını gerçekleştirdi. Görselliği bozan, art niyetli kişilerin ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen ve tehlike arz eden yapıları yıkılarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiliyor hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılıyor.

İŞKUR (TYP) ÇALIŞMA SÜRESİ İLE İLGİLİ PROTOKOL İMZALANDI

20171016iskur1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İşkur (TYP)çalışma süresinin uzatılmasına dair protokolün imzalandığını belirtti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilçe belediye başkanları ile birlikte İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel'i ziyaret etti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel,” Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İşkur aracılığı ile Hatay’da belediyelerde çalışmalar üzere 15.03.2017 – 19.09.2017 tarihleri arasında geçici süreli istihdamlar yapılmıştı. Bu süre daha önce 1 ay uzatılmıştı. Şimdi de bu süre 2 ay daha uzatılmasına verildi. Belediye Başkanlarımız ile bir araya gelerek bu çalışma sürenin uzatılmasına dair protokol imzalıyoruz” dedi.