İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL ŞEHİTLİKTE DÜZENLENEN ANMA TÖRENİNE KATILDI

20170318mart118 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz saygı, minnet ve dualarla anıldı. İskenderun Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen törende duygu ve hüzün dolu anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Törenlere İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Deniz Üs Komutanı Dz.Kur.Alb.Aykar Tekin, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Askeri Erkan, Şehit Aileleri ve Gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İskenderun Şehitliğinde düzenlenen çelenk sunma töreni kapsamında; İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği tarafından aziz şehitlerimizin manevi huzuruna çelenk sunumu yapıldı.

39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir Subay tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılmasının müteakibinde anıt şeref defterine İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit duygu ve düşüncelerini yazarak tüm şehirlerimize Allah’tan rahmet diledi. Ardından şehitlerimizin anısına dua okundu.

Protokol üyeleri tarafından şehit mezarları tek tek ziyaret edilerek, mezar başlarına karanfil konuldu. Şehit aileleri ile yakından ilgilenen protokol üyeleri şehit yakınlarının bu anlamlı ve özel günlerinde yanlarında olduğunu hissettirerek, duygularını paylaştı.